Zie jij ook altijd de verspakketten in de supermarkt liggen en vraag je je altijd af wat nou goedkoper is? Het is natuurlijk superhandig omdat je niet zelf de hele groente en fruit afdeling moet aflopen om alle ingrediënten in jouw mandje te krijgen. Maar is het ook voordeliger? Wij zochten het voor je uit. We kijken bij verschillende supermarkten hoeveel de verspakketten kosten en hoeveel het kost om deze producten los te kopen, dus lees snel verder.

 

Het eerste verspakket die we gaan onderzoeken is die van de Jumbo. Deze supermarkt heeft heel veel verschillende verspakketten zoals Pad Thai, Indonesische Nasi, Italiaanse Risotto en Tikka Masala. Voor dit blog gaan we kijken naar de Mexicaanse burrito’s voor 4 personen en hoeveel het zou kosten om deze ingrediënten los te kopen. Dit verspakket bevat alleen de groentes en de specerijen dus je zou zelf nog kip, wraps en room moeten kopen. Je betaalt 5,49 voor het pakket en het bevat courgette, tomaat, maïs, groene paprika, rode paprika, ui, een kruidenmix en een teentje knoflook. Voor een Courgette betaal je bij de jumbo 73 cent, voor 500 gram tomaten betaal je 1 euro en 59 cent en voor een blikje maïs ben je een euro kwijt. Dan voor de groene paprika betaal je 1.39 euro en voor de rode paprika betaal je 92 cent. Voor de ui ben je 86 cent kwijt voor 2 stuks dus 43 cent per stuk. Als je dit alles bij elkaar op telt ben je voor de losse producten net iets meer dan 6 euro kwijt, en dan hebben we daar de specerijen en het knoflookteentje nog niet bij opgeteld. Bij de Jumbo is het verspakket dus net iets goedkoper dan de losse producten.

Mexicaanse burritos verspakket bij Jumbo supermarkt

 

De volgende supermarkt waar we naar gaan kijken is de Albert Heijn, en bij deze gaan we de kosten uitrekenen voor het Japanse teriyaki verspakket. Je betaalt 5,89 voor dit pakket en het bevat een rode en groene paprika, een ui, twee winterpenen, komkommer, prei, een stukje gember, een teentje knoflook, teriyakisaus en sesamzaad. Net zoals bij de Jumbo gaan we weer kijken wat alle producten zouden kosten als je deze los zou kopen. Voor een groene paprika betaal je bij de Albert Heijn 1,39 en voor een rode 0,95. Voor een netje met drie uien ben je 1,29 kwijt, dus 43 cent per stuk. Twee winterpenen gaan je 78 cent kosten, een komkommer kost in de AH 85 cent en een prei 59 cent. Voor een stukje gember betaal je al snel een euro. Er staat niet specifiek bij welke teriyakisaus er is toegevoegd aan het verpakket maar de goedkoopste die ik op de website kan vinden van Albert Heijn kost 2 euro. Daarnaast betaal je voor sesamzaadjes ook al snel tussen de 2 en 3 euro. Dit verspakket is dus wel een stuk goedkoper dan de losse producten, bijna wel twee keer. Het teriyaki verspakket bij de Albert Heijn is het dus echt wel waard!

 
Japanse teriyaki verspakket bij Albert Heijn supermarkt

 

Het laatste verspakket die we gaan vergelijken is de Bami ketjap van de PLUS. Tot en met 15 juni heeft de PLUS een leuke aanbieding waarbij je 2 verspakketten kan halen voor maar 8 euro, maar voor dit onderzoekje kijken we naar de normale prijzen.  Voor het verspakket van de bami ketjap betaal je net zoals bij de Albert Heijn 5,89 en het bevat een wortel, 2 rode uien, een rode en groene paprika, een prei, een rode peper, een zakje sperziebonen, teentjes knoflook en een zakje ketjap specerijen. Voor wortelen betaal je bij de PLUS 75 cent, voor twee rode uien ben je 99 cent kwijt, voor een rode paprika 95 cent. Een groene paprika is gek genoeg niet te vinden op de website van PLUS, dus voor deze berekening gebruiken we even een gele paprika, deze kost 1,39. Voor een losse prei ben je 72 cent kwijt, voor twee rode pepers betaal je 1,09 dus ongeveer 55 cent per stuk. Een zakje sperziebonen kosten 1,99. Alles bij elkaar opgeteld ben je met alleen de groente al bijna anderhalve euro goedkoper uit als je een verspakket koopt, daarnaast krijg je er natuurlijk ook nog een zakje ketjap specerijen bij.

 Verspakket Bami ketjap bij PLUS supermarkt

 

Bij alle drie de supermarkten is het dus voordeliger om een verspakketten te kopen dan de losse producten. Het is dus niet alleen handiger maar ook goedkoper! Ben je benieuwd welke verspakketten op dit moment in de aanbieding zijn? Bekijk dat hier! Voor volgende keer weet ik in ieder geval wat ik in mijn mandje stop!