Ben je iemand die wekelijks door alle supermarktfolders struint? Heb je een klantenkaart van je favoriete supermarkt en neem je deel aan allerlei spaaracties, van voetbalplaatjes tot bestekzegels?

Maar laten we het eens hebben over koopzegels. Is dat iets waar je al bij stil hebt gestaan?

Koopzegels, bijna zo oud als de weg naar Rome zelf. Deze zegels zijn niet zomaar verkrijgbaar in de supermarkt, je betaalt ervoor. Wanneer je een volle kaart of boekje hebt, krijg je meer terug dan je hebt uitgegeven. Wie herinnert zich niet die ouders of grootouders die druk bezig waren met het sparen van volle spaarboekjes? In dit digitale tijdperk hebben alle supermarkten hun eigen apps en voorwaarden.

Toch blijken koopzegels nog steeds buitengewoon populair, zoals recent is gebleken uit een onderzoek van RTL Z. Spaarprogramma's via supermarkten voor extra euro's. De vraag is: hoe interessant is het eigenlijk?

Overzicht van RTLZ van koopzegels van supermarkten in Nederland.

Dit bovenstaande overzicht van RTL Z helpt je om zelf te berekenen wat jouw mogelijke rendement zou zijn. Als je maandelijks ongeveer €250 aan boodschappen uitgeeft, zou dit je bij Jumbo of Coop jaarlijks ongeveer €12 opleveren. Kies je voor PLUS, dan heb je zelfs €30 extra per jaar. Een vol boekje bij Albert Heijn levert je met €18 iets daar tussenin.


Mogelijk leveren de koopzegels een beter rendement op dan simpelweg je geld op een bankrekening zetten. Echter, wanneer je een paar producten in de aanbieding koopt in plaats van tegen de volle prijs, kunnen je rendementen veel hoger uitvallen. Kijk bijvoorbeeld naar de onderstaande video waarbij we met één boodschappensessie al een aardige winst behalen. Op 28 augustus gaan we boodschappen doen bij Jumbo en dat levert meteen al €15,89 op!

Supermarkt-koopzegels zijn een uitstekende manier om moeiteloos wat extra te sparen. Ze bieden aantrekkelijke rentetarieven en stellen je in staat om ongemerkt geld opzij te zetten. Of je nu kiest voor Albert Heijn, Jumbo of PLUS, elk spaarsysteem heeft zijn eigen voordelen. Het kan dus een verstandige keuze zijn om te gaan sparen met koopzegels en zo onopgemerkt een aardig spaarpotje op te bouwen. Dit kan heel handig zijn, met name in duurdere maanden wanneer je budget niet toereikend lijkt te zijn. Je kunt dan gebruikmaken van het gespaarde budget. In tegenstelling tot het kopen van producten in de aanbieding, reserveer je hierbij vooraf geld. Bij het inkopen van aanbiedingen betaal je weliswaar op dat moment meer, maar producten die je met een aantrekkelijke deal aanschaft, zorgen ervoor dat je voorlopig geen extra kosten hoeft te maken. Gemiddeld over de periode ben je daardoor aanzienlijk voordeliger uit. En laten we eerlijk zijn; het is ook prettig om altijd een voorraad van een product te hebben wanneer het op raakt.

Tip van AlleFolders! Merk je dat wanneer je net je salaris hebt ontvangen, je aan het begin van de maand makkelijker geld uitgeeft dan aan het einde van de maand, wanneer je ziet dat je rekening bijna leeg is? Door geld opzij te zetten met behulp van koopzegels, kan je jezelf wellicht onbewust aanzetten om eerder in de maand wat voorzichtiger te zijn met je uitgaven.

Op AlleFolders vind je overzichtelijk alle reclamefolders met aanbiedingen van supermarkten van deze week.