Het is alweer december en over een paar weken mogen we weer aan de slag om een lekker kerstdiner voor de familie op tafel te zetten. Heb jij al meteen stress als je probeert te bedenken wat je dit jaar moet maken? Geen paniek, want met deze tips zorgen wij ervoor dat jouw kerstdiner zonder problemen verloopt.

1. Bedenk van tevoren wat je wil maken

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat je gaat maken en waar je boodschappen gaat halen. Om het jezelf iets makkelijker te maken kun je gebruik maken van Allefolders. Je kunt door alle aanbiedingen bladeren en wat inspiratie opdoen. Zo kun je zien wat alle supermarkten aanbieden en wat misschien wel leuk is om te maken. Bekijk alle kerst folders hier.

De kerstfolders die staan op AlleFolders.nl. De kerstfolders zijn van de Albert Heijn, Aldi, PLUS, Jumbo en Lidl

2. Maak een checklist

Zodra je precies weet wat je wilt maken, kun je een checklist maken. Op deze manier weet je wat je nodig hebt en voorkom je dat je dingen vergeet. Ook bij het maken van de checklist kun je gebruik maken van Allefolders.nl. Hier kun je gemakkelijk en snel zien welke winkels de producten die jij nodig hebt in de aanbieding hebben. Ga je bijvoorbeeld gourmetten of heb je een groot stuk vlees nodig voor jouw kerstdiner, dan kun je op Allefolders bij aanbiedingen zoeken op vlees. Je ziet dan precies wat er in de aanbieding is. Dit kan niet alleen met vlees, maar met van allerlei soorten producten zoals wijn, bier, groenten en nog veel meer.

Aanbiedingen op gourmetvlees bij Jumbo, Hoogvliet en Coop uit de folders op AlleFolders.nl

3. Vergeet niet de gezellige kerstdecoratie

Niets is gezelliger dan lichtjes en kerstdecoratie in huis. Haal dus alle kerstspullen uit de kast en maak de tafel zo sfeervol mogelijk. Heb je niet zoveel kerstspullen meer in huis? Geen probleem! Op Allefolders kun je ook gemakkelijk zoeken naar goedkope kerstdecoratie. Bekijk hieronder bijvoorbeeld deze hele schattige tafelkleden, zoiets maakt het kerstdiner zeker nog gezelliger en sfeervoller.

Kerstdecoratie uit de folders van Wibra, Xenos en Dirk

4. Vraag andere familieleden of ze ook wat willen meenemen

Je hoeft echt niet het hele kerstdiner zelf te maken. Vraag bijvoorbeeld of iemand het toetje wilt verzorgen en of iemand anders drinken mee kan nemen. Zo kun je je echt focussen op het eten en heb je een stuk minder stress. Voor hen is het een kleine moeite om iets kleins mee te nemen als jij al het hele diner verzorgd.

Hopelijk kom jij met deze tips zonder stress de kerst door. Onthoudt dat het kerstdiner niet perfect hoeft te zijn en dat het vooral belangrijk is dat je een gezellige tijd hebt met de familie en/of vrienden.