Heb jij je dit jaar voorgenomen om jouw geld verstandiger uit te geven? Een goed gevulde en slim ingedeelde voorraadkast kan een hoop geld besparen! Hierbij een paar tips, zodat jij dit jaar goed kan beginnen en de basis kan leggen voor een mooie en overzichtelijke voorraadkast.

 

 1. Ruim je voorraadkast op en inventariseer wat je hebt

Een van de belangrijke aspecten van het hebben van een voorraadkast is overzicht. Daarom is het van belang dat voordat je nieuwe inkopen doet, je de voorraadkast opruimt. Zorg ervoor dat alle kruimels uit de kast zijn, gooi weg wat over datum is, inventariseer wat je hebt en bedenk welke items al erg lang in de kast liggen maar eigenlijk nooit gebruikt worden. Door een overzichtelijke kast te hebben, voorkom je dat je dingen dubbel koopt, dat producten over datum gaan omdat je ze niet ziet liggen, en kun je beter bepalen wat je wel en niet gebruikt. Dit vormt de basis om geld te besparen met jouw voorraadkast.

 

 1. Koop niet alles in één keer

Nu je bezig bent met het verbeteren van je voorraadkast, is het natuurlijk verleidelijk om alles in één keer in te slaan. Echter, dit is misschien niet het slimste om te doen. Kijk wat je op dit moment echt nodig hebt en koop alleen dat. De andere benodigdheden die je een paar weken kunt missen, kun je later nog aanschaffen. Maak een lijstje met wat je nodig hebt en houd in de gaten of er toevallig aanbiedingen zijn voor deze producten. Dit kun je doen door op AlleFolders de aanbiedingen te bekijken en te zoeken naar jouw producten. Door een paar weken te wachten en ze te kopen wanneer ze in de aanbieding zijn, kun je veel geld besparen.

 

 1. Let op houdbaarheidsdata

Wanneer je wacht tot producten in de aanbieding zijn om ze te kopen, let dan goed op de houdbaarheidsdatum. Het kan namelijk voorkomen dat producten zijn afgeprijsd omdat ze binnenkort niet meer goed zijn. In zo'n geval is het wellicht verstandiger om te kiezen voor iets dat niet in de aanbieding is, maar wel langer houdbaar. Op deze manier voorkom je dat je veel voedsel moet weggooien dat niet meer geschikt is voor consumptie.

 

 1. Koop alleen producten die je echt nodig hebt.

Het is al een paar keer gezegd, maar het selectief kopen van producten die je daadwerkelijk nodig hebt, kan aanzienlijk bijdragen aan geldbesparing. Vind je het lastig om te bepalen wat je wel en niet nodig hebt? Wij hebben een lijstje samengesteld met essentiële items die handig zijn om standaard in je voorraadkast te hebben. Je kunt uit dit lijstje kiezen wat je denkt nodig te hebben. Met deze producten heb je altijd iets in huis om een maaltijd te kunnen bereiden.

 

 • Pasta, rijst en noedels

 • Crackers en beschuit

 • Noten en gedroogd fruit

 • Zout, peper en andere specerijen en kruiden

 • Olijfolie of andere een olie voor koken

 • Bonen in blik of gedroogd

 • Tomaten in blik

 • Suiker

 • Bloem

 1. Vergeet huishoudelijke producten niet op

Het is niet alleen handig om voedsel op voorraad te hebben, maar ook andere huishoudelijke producten zoals wasmiddel, wasverzachter, vaatwasmiddel, schoonmaakmiddelen, shampoo en handzeep zijn nuttig om standaard in huis te hebben. Bovendien kun je aanzienlijk besparen door deze producten aan te schaffen wanneer ze in de aanbieding zijn. Ook deze aanbiedingen zijn te vinden op AlleFolders.
Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de aanbiedingen voor wasmiddel. Je kunt veel huishoudelijke producten vinden met 50% korting of zelfs meer.

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag om jouw voorraadkast zo slim en overzichtelijk mogelijk in te delen. We wensen je veel succes!