De lente staat voor de deur. Dat betekent niet alleen dat we straks weer velden vol met tulpen zien en schattige kleine schaapjes en koeien. Omdat de lente er aan komt is het ook weer tijd voor een voorjaarsschoonmaak. Niet het leukste om te doen, maar wel heel fijn als je het gedaan hebt. In dit blog geven we je de beste tips voor jouw voorjaarsschoonmaak en lichten wij de beste aanbiedingen uit de folder uit.

  

Sla genoeg schoonmaakmiddelen in 

Voordat je begint aan jouw voorjaarschoonmaak is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste producten in huis hebt. Kijk goed wat je thuis nog in de kast hebt liggen en wat je nog nodig hebt en maak hier een lijstje van. Zo weet je zeker dat je alles in huis hebt en niet tijdens het schoonmaken nog een keer naar de winkel moet, dat scheelt een hoop tijd. Bekijk hier alle aanbiedingen op schoonmaakproducten.

Schoonmaakmiddel in de aanbieding uit de folder van Hoogvliet van het merk AjaxDoeken, sponzen, zakken en folies in de aanbieding uit de folder van HemaSchoonmaakmiddel in de aanbieding uit de folder van Nettorama van het merk WC eend

  

Maak het gezellig

Schoonmaken is niet altijd het leukste wat er is, maar het is belangrijk dat je het zelf een beetje gezellig maakt. Zorg ervoor dat je iemand hebt om samen mee schoon te maken zodat het niet alleen gezelliger is maar ook sneller. Zet je favoriete playlist op en vergeet niet mee te zingen met de muziek. Je kunt daarnaast natuurlijk ook de taken over een paar dagen verdelen, zo voorkom je dat het erg saai wordt en de rugpijn van de hele dag moeten schoonmaken.

 

Maak een planning

Zoals hierboven al benoemd is, kun je de taken per dag verdelen. Dit is een stuk realistischer om te behalen. Maak een planning welke kamers of welke specifieke dingen die je die dag wilt schoonmaken. Het maken van een planning zal ervoor zorgen dat je ook echt begint met het schoonmaken en het is ook nog is superfijn om schoongemaakte dingen te kunnen afvinken in de planning. Wat zal het fijn zijn wanneer alles schoon is en je lekker op de bank kan ploffen om te genieten van een film in een fris huis.


Maak de tuin ook meteen schoon

De tuin wordt vaak vergeten wanneer er een voorjaarsschoonmaak plaatsvindt, maar eigenlijk is dit precies de goede tijd om de tuin ook meteen mee te pakken. Als je de tuin schoonmaakt voordat alle bloemen uitkomen, kun je er extra van genieten wanneer deze in volle bloem zijn. Daarnaast kun je jezelf ook nog eens belonen wanneer de tuin opgeruimd is door wat leuke nieuwe bloemen, planten op boompjes te kopen. Heb je nog tuingereedschap nodig om je tuin schoon te maken? Geen zorgen! Bij Allefolders kun je ook alle tuingereedschap die in de aanbieding is bekijken! Van klein gereedschap zoals een snoeischaar of bladhark tot groot gereedschap zoals bladblazers, kettingzagen en drukspuiten. Bekijk alle aanbiedingen op tuingereedschap hier.

 

Verwen jezelf met leuke decoratie 

Als je het hele huis van top tot teen hebt schoongemaakt, mag je jezelf echt wel verwennen door wat leuke (lente) decoratie te kopen. Denk aan mooie kaarsen in allerlei kleuren van bijvoorbeeld de Kruidvat, decoratieve schaaltjes van Leen Bakker, vrolijke vazen van de Xenos of een mooie monestera kunstplant van Babypark. De opties zijn eindeloos. Wil jezelf even door alle decoratie snuffelen? Dat kan ook! Bekijk hier onze decoratie categorie.

 

Met deze tips ben je helemaal voorbereid voor jouw voorjaarsschoonmaak. Vergeet niet om rustig aan te doen, je hoeft niet alles in èèn dag te doen. Maak het gezellig met wat muziek en verwen jezelf na de schoonmaak met wat nieuwe decoratie. Veel succes!