We weten het allemaal, alles wordt duurder. En aangezien velen van jullie, net als wij, dit jaar graag weer geld willen besparen, nemen we jullie weer mee in onze tips om op een slimme manier boodschappen te doen en daarmee je kosten flink te verminderen. Vorige week namen we je al mee in het gebruik van een voorraadkast om te besparen, nu kijken we naar de bonusfolder van Albert Heijn. 

1. Budget
De belangrijkste stap om altijd zeker te weten dat je geld overhoudt, is goed na te denken over het budget dat jij hebt voor je wekelijkse boodschappen. Dit hangt natuurlijk onder andere af van je gezinssituatie, inkomen en leefstijl. Zorg dat je een realistisch bedrag vaststelt en je je hier ook aan houdt. Het is verstandig om je uitgaven bij te houden, zodat je overzicht houdt waar je geld naartoe gaat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een excelsheet of een app. 

2. Seizoen
Het is lekkerder én goedkoper (en vaak ook nog gezonder!) om je groente en fruit in het seizoen te kopen. Buiten het seizoen worden groente en fruit namelijk geïmporteerd en zijn ze een stuk duurder vanwege de importkosten. In dit artikel van Albert Heijn vind je hier meer informatie over. Je bent overigens ook nog eens goed bezig voor het milieu door je groente en fruit in het seizoen te kopen. Kijk dan ook eens naar de Albert Heijn Buitenbeentjes. Deze groenten en fruit zien er minder perfect uit, maar zijn net zo vers en goed!

Albert Heijn stopt met invliegen groente en fruit

3. Aanbiedingen
Om te zorgen dat je je aan je budget kunt houden, is het handig elke week de aanbiedingen in de gaten te houden. Daarvoor kun je natuurlijk de AlleFolders app downloaden, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele folders met mooie aanbiedingen. Hier vind je ook iedere week de bonusfolder van Albert Heijn terug. Los van de aanbiedingen, heeft Albert Heijn altijd producten die een lage prijs hebben, de zogenaamde "Prijsfavorieten". Deze vind je ook vaak terug in de folder. De Albert Heijn folder van deze week vind je hier.

4. Vriezer
Een andere hele handige manier om geld te besparen, is het gebruiken van een vriezer. Zo kun je lekker inslaan op het moment dat je favoriete product in de aanbieding is, en kun je deze invriezen. Zo kun je er lekker lang mee vooruit en kun je elke week de producten uit de bonus scoren. De producten blijven vers en kun je ook per portie invriezen, lekker makkelijk! Natuurlijk kun je ook je kliekjes invriezen, zodat je minder eten hoeft weg te gooien en zo ook weer bespaart.


5. Boodschappenlijstje
Het is soms verleidelijk om in de winkel extra lekkers te kopen, zeker als je met honger naar de supermarkt gaat. We raden daarom altijd aan na een maaltijd te gaan shoppen, zodat je minder in de verleiding komt. En zorg dat je een boodschappenlijstje maakt, zodat je ook gericht je boodschappen kunt doen. Vind je nou toch een hele mooie aanbieding, dan kun je deze toch meenemen en thuis invriezen. Dat scheelt dan weer voor de volgende weekboodschappen. 

Heb je iets gehad aan deze tips? We wensen je  veel succes én veel plezier met onze bespaartips! Lees onze blog voor meer inspiratie en bekijk de Albert Heijn pagina voor alle folders en aanbiedingen van Albert Heijn.