Nationale week zonder vlees met de folders

4-3-2024

Nationale week zonder vlees met de folders

Deze week is het weer Nationele Week Zonder Vlees. Doe jij ook mee? Daarnaast weten we inmiddels dat er veel manieren zijn om vlees te vervangen, en het aanbod aan vleesvervangers is de afgelopen jaren ook sterk gegroeid. Vleesvervangers zijn tegenwoordig een stuk lekkerder, voedzamer én deze week natuurlijk in veel supermarkten extra betaalbaar! We nemen je mee in de folders, zodat ook jij deze week (meer) vegetarisch en toch lekker kunt eten. Voor lekkere recepten kun je naar de website van Week zonder vlees gaan.

Goed, je wilt graag (net als de overige 2,8 miljoen deelnemers) geen vlees eten deze week, maar natuurlijk wil je wel net zo lekker eten als normaal. Geen probleem! Wij helpen je met het vinden van de lekkerste én voordeligste opties om deze week te laten slagen. Zoals je inmiddels van ons gewend bent, kun je via de website en app makkelijk zoeken op de categorie "vleesvervangers". Wij lichten hier de beste aanbiedingen voor je uit.

1. Aardappel, groente en...?
Wil je iets wat lijkt op echt vlees, én dan ook nog eens minder betalen dan voor een echt stuk vlees, dan moet je bij de Lidl zijn. Eén van de makkelijkste dingen om te vervangen, is namelijk het stukje vlees bij je avondmaaltijd. In plaats van een echte burger, kies je dan voor een vegetarisch alternatief. Bij Lidl betaal je voor een schijf, burger of schnitzel slechts €0,99! Maar ook Spar, Plus en Aldi hebben mooie aanbiedingen op hun vegetarische burgers. Genoeg om uit te kiezen dus!

Vleesvangers - Aanbieding - Folder - Vivera Vleesvangers - Aanbieding - Folder - Vivera


2. Broodbeleg
Ook je broodbeleg kun je deze week gemakkelijk eens vegetarisch maken. Eet je normaal vaak vleeswaren op je brood, dan zijn er ook veel vegetarische varianten die nu in de aanbieding zijn. Wat  dacht je van vega paté, vega boterhamworst of zelfs vegetarische filet americain? Of probeer eens totaal iets anders op je brood, zoals hummus.
3. Snacks
Natuurlijk wil je je snacks niet laten staan deze week, maar wat zijn nou lekkere en betaalbare opties zonder vlees? Voor onderweg kun je bij de Aldi terecht voor een vega frikandelbroodje, voor nog geen euro! Ook kun je natuurlijk altijd noten meenemen of een stukje fruit. Voor thuis kun je een lekkere ovensnack van Mora in de oven doen, bij Plus vind je deze voor een scherpe prijs. Geniet ervan!


4. Makkelijke opties

Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken, kies dan voor een geheel vegetarisch gerecht, kant- en klaar! Natuurlijk niet de meest gezonde optie, maar het kan leuk zijn om eens te proberen. Zeker als je het niet gewend bent om vegetarisch te koken, kan dit een uitkomst bieden. Of lekker simpel voor in het weekend. Bij Aldi vind je bijvoorbeeld een vegan lasagne, deze is zelfs volledig plantaardig. Bij Hoogvliet zagen we BOON's bonen in de aanbieding, daarmee heb je in ieder geval een deel van de maaltijd al verzorgd. Of je gaat voor lekkere verse pasta. Saus en groente erbij, eventueel nog vegetarisch gehakt en klaar!

We wensen je veel succes én plezier met het maken van je vegetarische maaltijden deze week. Hopelijk heb je iets aan onze tips om deze week ook nog eens voordelig te maken voor jezelf.