Bijzondere Sinterklaas lekkernijen!

7-11-2023
Geschreven door:
 Meral van Rijswijk

De Sinterklaasperiode is een van de meest geliefde feesten van het jaar in Nederland en België. De aankomst van Sinterklaas, de gespannen verwachtingen van kinderen, en de verrassende cadeautjes zijn allemaal onderdeel van deze unieke traditie. Maar naast de cadeautjes en de Sinterklaasintocht zijn het de heerlijke lekkernijen die deze periode extra speciaal maken. Wij zetten enkele bijzondere Sinterklaas lekkernijen voor je op een rijtje!

Lekkernijen in de aanbieding voor Sinterklaas uit de folders. Kruidnoten, TaatTaat en pepernoten.

Bij de Lidl vind je dit jaar wel een hele bijzondere (chocolade)letter, namelijk één gemaakt van kroket! De kroketletter is gemaakt van rundvlees en is in de vorm van een S. Te leuk om te serveren op 5 december. Wij kunnen niet wachten om deze te proberen, zeker voor die prijs! In de Sinterklaas folder van de Lidl vind je allerlei lekkernijen voor een heerlijke avondje en mooi speelgoed voor op het verlanglijstje.


Lekkernijen in de aanbieding voor Sinterklaas uit de folders. Vegan kruidnoten en chocoladeletters.

Bij de Holland & Barret vind je dit jaar heerlijke vegan kruidnootjes in verschillende smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kruidnoten met een truffel smaak? Dat moet geprobeerd worden. Je koopt nu drie zakjes voor €10,98! Naast vegan kruidnoten verkoopt Holland & Barret ook bio chocoladeletters met 35% cacao en 48% cacao.

Lekkernijen in de aanbieding voor Sinterklaas uit de folders. Chocoladeletters en chocolade kruidnoten.

Op zoek naar bijzonder of mega luxe chocoladeletters? Dan ben je bij Aldi op de juiste plek. Daar verkopen ze namelijk chocoladeletters in de smaken melk-karamel-zeezout, melk-knetter en melk-crisp. De deluxe letters zijn te koop in wit, melk-praliné en natuurlijk puur & melk. Bekijk hier de Sinterklaas folder van de Aldi.

Maak je liever zelf een bijzondere lekkernij voor 5 december? Wat dacht je dan van deze lekkere pepernoten-rocky road? Simpel en snel klaar, een recept wat iedereen kan maken en makkelijk aan te passen is aan je eigen wensen.


Ingrediënten:

Instructies:

  • Breek de melkchocolade en pure chocolade in stukjes en smelt ze samen met de boter in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Roer tot het mengsel volledig gesmolten is.

  • Terwijl de chocolade smelt, breek de witte chocolade in stukjes.

  • Haal de kom van het vuur en laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen.

  • Voeg de mini marshmallows, pepernoten en gehakte noten toe aan de gesmolten chocolade. Roer alles goed door, zodat de ingrediënten gelijkmatig zijn bedekt met chocolade.

  • Giet het mengsel in een met bakpapier beklede vierkante bakvorm of ovenschaal en strijk de bovenkant glad.

  • Strooi de stukjes witte chocolade over het mengsel en druk ze een beetje in de bovenkant.

  • Laat de Rocky Road minstens 2 uur in de koelkast opstijven totdat de chocolade volledig is uitgehard.

  • Snijd de gekoelde Rocky Road in stukjes en geniet van deze heerlijke, knapperige en chewy traktatie met pepernoten!

Laat Sinterklaas maar komen!

 

 

Meer berichten zoals deze